IQC - המכון לבקרה ואיכות
הצעת מחיר מהמכון לבקרת איכות
BRC - Global food standard
תקנים והתעדה
הדרכה וקורסים
מרכז מידע
פיקוח ובקרה
ההסמכות של IQC
בקשת מידע על ארגון מותעד
BRC Global Standard-Food

תקן זה הינו תקן בינלאומי לבטיחות מזון, במהדורה 6 הורחבו סעיפים בתחום בטיחות המזון כגון בקרת גופים זרים וניהול אלרגנים, הושם משקל רב יותר לבדיקות GMP בשטח, הנחיות לקביעת אזורי רמות סיכון בייצור והפרדת אזורים, התייחסות מעמיקה לאתגר העקיבות ועוד.....ומסלול חדש למצטרפים Enrolment Scheme .

אודות התקן

התקן נכתב על מנת למלא אחר דרישות החוק לבטיחות מזון באנגליה UK Food Safety Act 1990
הקמעונאים, כמו שאר המגזרים המעורבים באספקת מזון, חייבים לנקוט בכל אמצעי הזהירות ההגיוניים ולהבטיח כי ימנעו כשלים בשלבי הפיתוח, היצור, ההפצה, הפרסום והמכירות של מוצרי מזון.
איגוד הרשתות הקמעונאיות באנגליה ה- BRC British Retail Consortium פרסם מפרט דרישות לארגונים המייצרים מוצרים עבור רשתות השיווק באנגליה המסומנים בתווית הרשת. עם השנים אימצו את התקן גם רשתות שיווק מחוץ לאירופה וחלק מתעשיית המזון בעולם.
התקן מונה 7 פרקים:

  1. מחויבות ההנהלה-מחויבות הנהלה בכירה השתפרות מתמדת, מבנה ארגוני, אחריות וסמכות ניהולית.
  2. תוכנית בטיחות מזון-HACCP
  3. בטיחות מזון ומערכת ניהול האיכות-התייחסות לעקיבות, בקרת מסמכים ותחזוק רשומות, אישור ספקים, חומרי גלם ואריזות וניטור ביצועים, ניהול שירותי ספקים, ניהול עיבוד מקור חוץ, מפרטים , בקרת מוצר לא מתאים, פעילות מתקנת ,טיפול בתלונות, ניהול תקלות והחזרות מוצרים.
  4. תשתיות האתר-התייחסות לתקנים לסביבה חיצונית, אבטחה, מערך הייצור, זרימת מוצר והפרדה לאזורים (High care area ,high risk area), שרותי ייצור (מים,קרח,אויר וגזים אחרים), ציוד, אחזקה, העמקה בתחום בקרת גופים זרים: מתכות, פלסטיק, זכוכית, עץ, ציוד לאיתור וסילוק גופים זרים, ניקיונות, משק בית והיגיינה, סילוק פסולת, בקרת מזיקים, מתקני אחסנה, משלוח והובלה, התניידות עובדים.
  5. בקרת המוצרים- התייחסות לפיתוח מוצר, ניהול אלרגנים, מוצא מעמד שמישות, אריזת מוצר, בדיקות מעבדה ובחינת מוצר, שחרור מוצר.
  6. בקרת התהליך-מתייחס לבקרות לפעילות, כמויות, כיול ובקרת אמצעי ניטור ומדידה.
  7. עובדים- מתייחס להדרכות, היגיינה אישית, בדיקות רפואיות, ביגוד מגן.

דרישות התקן

  • הסמכת כלל המפעל .
  • מערכת ניהול בטיחות מזון (מחקרי HACCP, עמידה בדרישות חוק וכו')
  • עמידה בדרישות החוק לייצוא.

למי מיועד התקן

התקן מיועד למפעלים / בתי אריזה המעוניינים לייצא לרשתות שיווק גדולות באירופה ובעולם.

FSSC 22000
FSSC 22000
>
ISO 22000:2005
ISO 22000:2005
>
HACCP
HACCP
>
BRC - Global food standard
BRC - Global food standard
>
BRC/IoP
BRC/IoP
>
אורגני - לשיווק בישראל - PPIS
אורגני - לשיווק בישראל - PPIS
>
 FAMI-QS
FAMI-QS
>

 

BRC - Global food standard

תודה על פנייתכם, אנא מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בתוך שני ימי עבודה

 

שם פרטי:
שם משפחה:
כתובת דוא''ל:
מס' טלפון\טלפון נייד:
תקן